miercuri, 4 mai 2011

În oraşul de pe Crişul Repede

În perioada 27.04-2.05. 2011 Grupul Şcolar de Construcţii şi Arhitectură Carol I a participat la cea de-a noua şi penultima reuniune de Proiect european Comenius 2009-2011, proiect derulat cu fonduri europene prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
Proiectul este intitulat „ WE ARE SO DIFFERENT... BUT STILL WE ARE THE SAME” şi de data aceasta a fost găzduit de colegii noştri de la Grup Şcolar „Ion Bococi”,Oradea.
Aşa cum am afirmat, în perioada mai sus amintită, liceul nostru a fost reprezentat la o nouă reuniune de proiect în România, la Oradea,de către directorul liceului prof.dr. Sebastian Cârstea, coordonatorul proiectului prof. Alina Soare şi prof. Liliana Bozan. Aceştia s-au întâlnit cu coordonatori,profesori şi elevi din ţările implicate în proiect,respectiv din : Portugalia, Grecia, Lituania, Letonia, Turcia, Polonia, Italia şi România. Pe parcursul reuniunii de proiect, au fost organizate şi desfăşurate o serie de activităţi şi vizite de documentare. Dintre activităţile desfăşurate aici, amintim :
1.Metode şi tehnici utilizate la orele de ITC (Power Point);
2.Tipuri de grupe sangvine(Power Point - workshop elevi);
3.Viitorul şi noi(Power Point-workshop elevi).
La activităţi au participat atât elevii cât şi profesorii şcolilor implicate în proiect. De asemenea, am asistat şi la un program artistic pregătit de colegii orădeni, asta, după ce le-am vizitat şcoala.
Amintim şi căteva vizite de documentare la care au participat atât elevii cât şi profesorii: Oradea, Peştera Urşilor, salina Turda, Cluj-Napoca.
Ca orice reuniune de proiect şi aceasta s-a încheiat cu o întâlnire cu oficialităţi locale din Oradea, respectiv cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Inspectorul Şcolar General al ISJ Bihor şi alte persoane.
Cu paşi uşori şi oarecum nostalgici, echipa Comenius a Grupului Şcolar de Construcţii şi Arhitectură Carol I, se apropie de finalul proiectului care va fi în Letonia în iunie 2011.
Dorim pe această cale să mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în demersul nostru, oficialităţilor locale, Inspectoratului Şcolar, presei locale, în special ziarului Sibiu 100%.
Toate activităţile şi produsele finale ale proiectului pot fi vizualizate pe adresa www.differentbutsame.org .